Türk Hack Alemi Neden Yok Olmaya Doğru Gidiyor?

2

Türk Hack Alemi Neden Yok Olmaya Doğru Gidiyor?


Bir çok hack aleminden ismin art arta sanalı bırakmasından sonra iyice sakinleşen sanalda neredeyse web üzerinde illegal faaliyet gösteren hacker kalmamış durumda bunun sebebine baktığımız da ise bir çoğunun hayata atılmak zorunda kalması ve bunun gibi bir çok sebepten ötürü internete bile giremez hale gelmesi gösterilebilir. 

Eski İllegalciler Şimdi ki Legalciler


Bir çoğu ise pentester adı altında bir çok firmaya hizmet verebilcek şekilde kendini geliştirmeyi başardı kimi kendi ofisini güvenlik ekibiyle şirket oluşumuna gitti kimisi de "mercedes,toyota" vb.. bir çok firmada IT yetkilisi olarak görev alarak hayatını kurtardı. 


Gizli İllegalciler Yolunda!

Bir çoğu artık web hacking yerine Carder'lik kavramına merak salıyor. Bunun sebebi ise sizinde
düşündüğünüz gibi para kazancının olması olucaktır.Türkiye koşullarında basit şekillerde yolları kesilebilecek olan bu carderlerin yolu kesilmiyor. 

Bu insanlarda bu piyasadan ekmek yemeye devam ediyor durum böyle olunca Türkiye de eski web hacking kitlesinin çoğu şuan carder olarak yoluna devam ediyor diye biliriz. ATATV44 gibi grupların bu işe özendirmesiyle son günlerde ise daha fazla bir artışta olduğu gözle görülebilir derecede.


Kaybolan Hack Haber Siteleri

Bu web güvenliğine olan azalışın en büyük sebeplerinden birisi ise bir çok hack haber sitesinin ortadan kaybolması veya piyasadan çekilmesi diye biliriz. Bir çok insan övgü ve şöhret kazanmak için bunu yapıyordu ve bunu sağladıkları adresler birer birer bunu yapmaktan vazgeçince o insanlarda web hack üzerinde yoğunlaşmaktan vazgeçti

Haber sitelerinde adını bir nebze duyurmak için dostunu yakınlarını satan bir çok insanında bu anlamda çabasının boşa gittiğini söyleyebiliriz. Sosyal mühendislik adı altında önce ki dönemlerde bir çok akıl oyunu dönerdi ve sanal alemin ana kuralı olan " Asla Güvenme " kuralına uymayanlar ağır bir dil ile eleştirilirdi. Günümüzde bu Sosyal Mühendislik olaylarının da sonuna gelindiğini göre biliyoruz.


Hackerlere Geçit Vermeyen Güvenlik Sistemleri

Eski dönemlere baktığımız da site hacklemek çok basitti bunun sebebi ise nerden baktığımız da eski dönem sunucularda hiç bir güvenlik önlemi yoktu sadece shell sokmanız bile bütün sunucuya index atmanıza yeterliydi

Hiç bir exploit'e ihtiyaç duymadan hızlı şekillerde manuel şekilde bypass edebiliyordunuz ancak günümüze geldiğimizde sunucuları manuel'i geçin exploitlerle bile bypasslamak çok mümkün değil bu yüzden bir çok insan da bu sebeplerden dolayı bırakma kararı verdi.

HACK HABERCİLİK SUNAR

PRIVNEWS

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. SEBEBİ ŞU MİLLET MERNİS AÇIP AYNI ÜLKEDE AYNI VATANINDA AYNI TOPRAĞI PAYLAŞAN KARDEŞİNİ AYNI İŞİ YAPAN DOSTUNU İFŞA MAL MAL ŞEYLET YAPTIĞI İÇİN BENCE VE BÖYLE OROSBU ÇOCUKLARI SANALDA TUTULUYOR BEN ZORGO DDOS ATTIĞIM LAMET OLDUM AMA MERMİS AÇMAK LAMETLİK OLMUYOR XD

    YanıtlaSil
  2. sadece Türk hack alemi değil dünya üzerindeki bütün hackerlar güvenlik sistemlerinden bıkmış durumda hele ki Wordpress,Wix gibi hazır sistemler çıktıktan sonra eski açık ve exploitler kalmadı yakında Defacerlık tarihe karışır

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top