
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Genç Yazılımcı Proje Yarışması”nın ilk etabı olan Etik Hacker kategorisi, büyük bir heyecanla tamamlandı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gerçekleştirilen yarışmada 12 genç yetenek, siber güvenlik alanındaki becerilerini sergiledi.
Yarışmada genç katılımcılar, özel olarak hazırlanmış ve güvenlik açığı bulunan mobil uygulamalar üzerinde çalıştı. Belirlenen süre içinde bu uygulamalardaki zafiyetleri tespit etmeye çalışan gençler, hem bireysel hem de takım halinde mücadele etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada: “Gençlerimizin teknoloji alanındaki yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Katılımcıların gösterdiği performans bizi oldukça mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Jüri değerlendirmelerinin ardından dereceye girenler, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle açıklanacak. Yarışmanın bir sonraki ayağı olan “Oyun Geliştiricisi” kategorisi için başvuruların [tarih] itibarıyla başlayacağı öğrenildi.